Какви играчки да купим от Aliexpress на децата според възрастта им?

Играчки за деца под 1 година

В много ранна възраст, когато бебето едва започва да се интересува от околните предмети, вниманието му е привлечено от ярки дрънкалки с мелодичен звук. Най-добре е, ако те са различни по форма и цвят.

Играчки за деца от 1 до 3 години

Когато детето навърши една година, вече можете да си купите от Алиекспрес пирамиди, различни кубчета, колички за бутане, кукли, различни комплекти за игра в пясъка. Такива играчки са необходими за развитието на важни умения у детето – те допринасят за развитието на координация на движенията, фините двигателни умения и възприятието. От двегодишна възраст вече можете да подарите големи пъзели, играчки с шнурове или кубчета –  такива игри ще помогнат за развитието на паметта, въображението и речевата култура.

Играчки за деца от 3 до 6 години

От тригодишна възраст трябва да научите детето на разликите в играчките, предназначени за момчета и момичета, за да може то да осъзнае към кой пол принадлежи. Чрез играта детето ще развие подходяща линия на поведение. Момичетата трябва да имат кукли, които ще хранят и обличат. Така в хода на играта момичето развива качествата на майка още от ранно детство. По-добре е на момчетата да дават коли, пистолети, така наречените „мъжки неща“.

Играчки за деца от 6 до 10 години

От шестгодишна възраст детето вече общува добре, доста е сръчно и обича активни игри. Вече може да му купите някои комплекти инструменти – играчки, дартс или бадминтон. Момичетата обичат да обзавеждат къщи за кукли или да обличат куклите си, така че ще бъде подходящо да имат такива аксесоари и да разиграват ролеви игри.

Колкото по-голямо става детето, толкова повече се променя, има напълно различни приоритети и играчки. Различните конструктори са много популярни сред децата до 10-годишна възраст. Момчетата предпочитат и радиоуправляеми коли, различни роботи, а момичетата – красиви кукли, които могат да се използват за гримиране, правене на прическа и смяна на тоалети.

Промо офети на спално бельо 100% памук на цени от 31.50 лв

X