Търсите маратонки от Aliexpress? Еидн от богатите сайтове в света предлага мъжки маратонки, оригинални маратонки на ниски цени, дамски маратонки, маратонки на платформа, маратонки за бягане, маратонки за планинско бягане, маратонки с колелца, маратонки с висока подметка, маратонки без връзки и още много предложения.

алиекспрес маратонки
Алиекспрес маратонки

Избор на маратонки

Всеки, който спортува активно, е наясно колко е важно да разполагаш с подходящите обувки за тренировки. От тях се изисква да са изключително удобни, така че евентуалното усещане за дискомфорт да не попречи на ефективността на заниманията. Освен, че моделът трябва да е съобразен със избрания от вас спорт, той следва и надеждно да защитава крака  – да пази стъпалото от „усукване“, да гарантира здрава фиксация на глезена и като цяло – стабилност на крака.

Ето защо, когато търсите спортни маратонки, помислете не само за дизайна, но и дали наистина ви е удобно да се движите тях. Еластичната подметка, здравата и твърда пета, лекотата – това са все отличителни характеристики на “добрите” спортни обувки.

Най-подходящо е да тренирате с кецове, които гарантират нормален въздухообмен и същевременно са подсигурени със стелка, която би могла да бъде извадена и подсушена. Когато купувате обувки за спорт, не забравяйте също, че по време на тренировка кракът ви може да се подуе леко, както и че е важно да остане и известно празно пространство около пръстите на краката.

Маратонки за аеробика

Тъй като аеробиката е доста активно занимание, ще се нуждаете от еластични и леки обувки за бягане, с които да може да се движите леко и удобно. Помнете, че по-широкия връх и тясната пета на обувката гарантира по-добро сцепление.

Маратонки за бягане

За бягане най-подходяща е много лека обувка, която перфектно приляга на крака ви. Защото, ако той се подхлъзне вътре, може да се стигне до ожулвания и други наранявания. Важно е още обувките за бягане да притежават способността да поемат удари при контакт с твърда повърхност. Ето защо и маратонките, оборудвани със специални “въздушни джобове”, са най-подходящи за бягане.

Маратонки за тенис

Когато търсите обувки за тенис, хубаво е да вземете предвид на какъв терен ще тренирате, защото различните модели са предназначени за различни повърхности. При всички случаи обаче обувките трябва да са с достатъчно дебела подметка, еластична в зоната на пръстите  и по-твърда в областта на петата.

Промо офети на спално бельо 100% памук на цени от 31.50 лв

X