Лятото идва, а с него и дългоочакваните дни, прекарани край морето, езерото или басейна. За да се насладите пълноценно на слънчевите лъчи и водните забавления, е необходимо да имате под ръка верен помощник – плажната кърпа.

Освен практична функция, тя може да се превърне и в стилен аксесоар, подчертаващ вашата индивидуалност.

Видове плажни кърпи

На пазара се предлагат многообразие от плажни кърпи, съобразени с различни нужди и предпочитания. Ето някои от най-популярните видове:

Хавлиени кърпи

Изработени от памук или микрофибър, те са меки, абсорбиращи и бързо съхнещи. Предлагат се в различни размери, цветове и дизайни.

Кърпи от микрофибър

Изключително леки и компактни, те заемат минимално място в багажа. Съхнат много бързо и не задържат пясък. Предлагат се в безброй варианти – с изображения на животни, цветя, абстрактни мотиви или любими герои от филми и анимации.

Плажна кърпа с щампа

Често избирани за децата, те са с весели цветове и забавни картинки, те ще накарат най-малките да се радват на плажа.

Как да изберем плажна кърпа

Изборът на плажна кърпа зависи от вашите лични предпочитания и нужди. Ето някои фактори, които е добре да вземете предвид:

Размер

Помислете колко място искате да заема кърпата ви, когато е разгъната. Ако предпочитате да се разпънете комфортно, изберете по-голяма кърпа.

Материал

Преценете кой материал ви допада най-много – памук, микрофибър или пещемал. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

Цвят и дизайн

Изберете кърпа, която ви харесва и ви кара да се чувствате добре.

Цена

Плажните кърпи се предлагат в широк ценови диапазон. Определете бюджет и потърсете кърпа, която отговаря на вашите възможности.

Допълнителни съвети

  • За да съхранявате плажната си кърпа чиста, перете я често, но при по-ниски градуси.
  • Не я сушете на пряка слънчева светлина, за да не избледнее.
  • Вземете си две плажни кърпи – една за плажа и една за басейна.

Промо офети на спално бельо 100% памук на цени от 31.50 лв

X