Избор на мини робот прахосмукачка от Алиекспрес – на какво да обърнем специално внимание при избора?

Модерните мини робот прахосмукачки са специално предназначени за бързо изпълнение да по-малки задачи. Например, с тях можете много удобно да съберете трохите около масата, да почистите след кучето, което се е завърнало от разходка, да премахнете прах върху повърхности или зад дивана.

Ето и на какво трябва да обърнете по-голямо внимание при една такава покупка.

Акумулаторен или мрежов модел

Както всеки друг домакински уред, мини прахосмукачката може да се захранва електричество  или батерия. Първият вариант винаги е готов за употреба, но обхватът е ограничен от дължината на кабела, който се заплита под краката и се закача към околните предмети.

Вторият вариант осигурява максимална мобилност, но има ограничено време на изпълнение и изисква периодично презареждане.

При избора на акумулаторен модел  е задължително да се вземе предвид електрическият капацитета на батерията и това какъв обем от работа може да се извърши с едно презареждане. Имайте предвид, че мощните батерии са с по-високо тегло и размери, така че повечето производители не преследват рекордната производителност, а гледат да се задържат в „златната средна“.

Обем на контейнера за прах

Обемът на контейнера за прах е пряко свързан с размера на прахосмукачката и продължителността на работа. Първоначално тази функция се изпълняваше от ленени или хартиени торбички, които от време на време трябваше да се заменят с нови.

В съвременните модели все по-често се използват пластмасови контейнери с циклон, които могат да бъдат допълнени с малък фин филтър за изходящ въздух.

Най-малките мини прахосмукачки от Aliexpress имат капацитет за събиране на прах не повече от 0,4 литра. Те изискват често почистване, но такава е цената за удобството при почистване трудно достъпни места. По-мощните модели са оборудвани с контейнери до 0,7-0,9 литра.

Брой режими на работа

Възможността за регулиране на мощността на засмукване е важна опция за всяка прахосмукачка. Включването на турбо режима ви позволява да извлечете максимума от възможностите на уреда, докато икономичното потребление на енергия ще удължи времето за работа с едно зареждане.    

Промо офети на спално бельо 100% памук на цени от 31.50 лв

X